« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Bauturi Lichior de oua simplu si cu ciocolata

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Lichior de oua simplu si cu ciocolata
Lichior de oua simplu si cu ciocolata

Autor: Elisabeta Daraban - Timisoara

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - Lichior de oua simplu si cu ciocolata

Ingredientele retetei culinare:

=> 20 oua

=> 170g zahar

=> 1 pachet zahar vanilat

=> 500ml rom alb

=> 3 linguri lapte condensat

=> 50g ciocolata amaruie

=> 2 lingurite cafea ness

 


Prepararea retetei culinare:

           Se separa albusurile de galbenusuri. Doua albusuri se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga in compozitie romul, putin cate putin ( se opresc 3 linguri de rom ) si laptele condensat. Se amesteca tot timpul, pana cand compozitia obtinuta este omogena. Se toarna apoi aceasta compozitie peste galbenusurile batute. Se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie ca o crema uniforma. Se imparte in doua compozitia. O parte ramane in aceasta forma de lichior de oua simplu.

           Se topeste ciocolata pe bain-marie. Se freaca nes-ul cu 2 linguri apa si se adauga la ciocolata. Se toarna in compozitie cele 3 linguri de rom pastrate. Se amesteca bine si apoi se toarna in a doua parte lichior de oua. Se amesteca tot timpul pana cand se raceste complet. Pentru aceasta va puteti ajuta de un vas cu gheata in care sa puneti vasul cu lichior de oua cu ciocolata. Lichiorul de oua astfel preparat se poate pastra la rece timp de 6-8 saptamani.

Notite:

Alte retete pentru lichior: Lichio de oua 2, Lichior de oua 3 

Pofta buna!

{loadposition articole}  

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h
Dificultate:
Normal
Portii:
4 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 14:43:04 +0100
Vizualizata:
1913

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 108 vizitatori online