« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Bauturi Cafea din radacina de andive

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Cafea din radacina de andive
Cafea din radacina de andive

Autor: Citcarp Loredana Marilena, Brasov

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(16Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cafea din radacina de andive

Ingredientele retetei culinare:
=> radacini de andive

Prepararea retetei culinare:
            Se spala radacinile de andive cu o periuta, fara a le curata de coaja. Se despica in suvite pe lungime, se usuca rapid si se rumenesc auriu inchis. Se pastreaza in pungi de hartie. La nevoie se rasnesc, transformandu-se in pulbere, dar nu se pastreaza mai mult de 7 zile. Pentru a prepara cafea din aceasta pulbere se procedeaza in felul urmator: se pune apa la fiert, se lasa sa dea in 2-3 clocote, se stinge sursa de foc, se mai lasa putin apa sa se racoreasca, apoi se adauga pulberea de radacini. Se acopera vasul si se lasa 5 minute, apoi se toarna in cesti. Se adauga in fiecare ceasca 2-3 picaturi tinctura de propolis si se bea ca atare sau indulcita cu miere de albine.
Notite:

Se bea pe stomacul gol, cu inghitituri rare, bine salivata.

Ajuta mult afectiunile ficatului si ale stomacului.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
Normal
Portii:
5 serviri
Cantitate:
1 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
nespecificat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 14:42:29 +0100
Vizualizata:
1752

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
Bogdan Comments available: Vi 10 dec 2010 19:18:52 +0100
Interesanta reteta. Vreau sa o experimentez. Multumesc!
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 98 vizitatori online