« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Bauturi calde Reteta cafea americana

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Reteta cafea americana Imprimare Email
Scris de Ivan Bogdan   

  

Cafea americana

Ingrediente pentru 4 persoane:

=> 2 linguri cu cacao

=> 2 linguri cu zahar pudra

=> 2 cesti cu lapte

=> 2 cesti cu cafea foarte tare

=> 3/4 ceasca cu frisca

=> putina sare

         Intai se prepara o cafea foarte tare, apoi se fierbe laptele. Intr-un castron se amesteca bine cacaua cu zaharul si se freaca cu laptele turnat cate putin, la inceput, pana se formeaza o pasta, care se dilueaza treptat. Se adauga putina sare si se fierbe compozitia timp de 10 minute. Se retrage de pe foc si se bate energic pana se obtine o spuma. Se toarna lent si cafeaua, continuand sa se bata. Bautura se serveste calda, in cesti mari si garnisita cu frisca.

Ultima actualizare în Vineri, 27 Noiembrie 2009 12:58
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi