« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Aperitive Crochete de cartofi in crusta de susan

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Crochete de cartofi in crusta de susan
Crochete de cartofi in crusta de susan

Autor: Mariana Cristescu, Radacinesti, Valcea

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - Crochete de cartofi in crusta de susan

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg cartofi

=> 2 linguri unt

=> 3 galbenusuri

=> 1-2 linguri faina

=> 1 lingurita piper proaspat macinat

=> un varf de cutit nucsoara rasa

=> 2 catei de usturoi

=> 2 linguri coriandru verde tocat marunt

=> 5 linguri susan

=> unt pentru prajit

=> sare

 


Prepararea retetei culinare:

††††††††† Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in cubulete. Fierbeti-i in apa cu putina sare, 20-25 de minute. Scurgeti-i de apa in care au fiert si apoi, cat sunt calzi inca, adaugati 2 linguri de unt si presati-i pentru a obtine un piure fin. Adaugati galbenusurile, faina, sare si piper, dupa gust, si nucsoara rasa.

††††††††† Adaugati usturoiul pisat foarte fin si coriandrul. Daca pasta obtinuta este prea subtire, se poate adauga faina. Daca este prea tare, se adauga inca un galbenus. Pasta trebuie sa fie atat de consistenta, incat din ea sa se poata modela crochete. Acestea se trec apoi prin semintele de susan de mai multe ori, pana cand se formeaza o crusta deasupra lor. Se prajesc in unt fierbinte pana cand sunt rumenite uniform si au culoarea aurie.

Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}†

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h
Dificultate:
Normal
Portii:
4 serviri
Cantitate:
1,25 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Vi 27 nov 2009 17:22:16 +0200
Vizualizata:
1630

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 155 vizitatori online