« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Aperitive Crochete de cartofi in crusta de susan

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Crochete de cartofi in crusta de susan
Crochete de cartofi in crusta de susan

Autor: Mariana Cristescu, Radacinesti, Valcea

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - Crochete de cartofi in crusta de susan

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg cartofi

=> 2 linguri unt

=> 3 galbenusuri

=> 1-2 linguri faina

=> 1 lingurita piper proaspat macinat

=> un varf de cutit nucsoara rasa

=> 2 catei de usturoi

=> 2 linguri coriandru verde tocat marunt

=> 5 linguri susan

=> unt pentru prajit

=> sare

 


Prepararea retetei culinare:

          Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in cubulete. Fierbeti-i in apa cu putina sare, 20-25 de minute. Scurgeti-i de apa in care au fiert si apoi, cat sunt calzi inca, adaugati 2 linguri de unt si presati-i pentru a obtine un piure fin. Adaugati galbenusurile, faina, sare si piper, dupa gust, si nucsoara rasa.

          Adaugati usturoiul pisat foarte fin si coriandrul. Daca pasta obtinuta este prea subtire, se poate adauga faina. Daca este prea tare, se adauga inca un galbenus. Pasta trebuie sa fie atat de consistenta, incat din ea sa se poata modela crochete. Acestea se trec apoi prin semintele de susan de mai multe ori, pana cand se formeaza o crusta deasupra lor. Se prajesc in unt fierbinte pana cand sunt rumenite uniform si au culoarea aurie.

Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}  

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h
Dificultate:
Normal
Portii:
4 serviri
Cantitate:
1,25 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Vi 27 nov 2009 16:22:16 +0100
Vizualizata:
1606

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 243 vizitatori online