« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Aperitive Chiftele din carne

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Chiftele din carne
Chiftele din carne

Autor: Cristina Iordache, Deva

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - chiftele din carne

Ingredientele retetei culinare:

=> 1/4 kg carne,

=> 50 g franzela,

=> 50 g ceapa,

=> 3-4 catei de usturoi,

=> un ou,

=> piper,

=> patrunjel sau marar,

=> untdelemn,

=> sare fina.††


Prepararea retetei culinare:

††††††††† Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa si cu ceapa taiata marunt si calita un minut cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura, se adauga oul crud, un virf de cu?it cu piper, 1/2 linguri?a de sare fina, usturoiul taiat marunt si patrunjelul sau mararul taiat marunt; se amesteca bine.

††††††††† Pe o foaie de nailon, se pun 1-2 linguri de faina sau pesmet, se ia cite o linguri?a cu virf din compozi?ie, se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite. Se infierbinta tigaia fara grasime 3-4 minute la foc mijlociu, se pune apoi untdelemn 1/2 cm si imediat se aseaza chiftelele unele linga altele, cite incap, neinghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cind sint gata, se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc.

††††††††† Prajirea trebuie sa dureze circa 10 minute pe fiecare parte. Se pastreaza calde, pe un vas cu apa fierbinte, acoperite. Se servesc calde cu orice garnitura de legume, cu salata de cartofi cu ceapa, cu fasole batuta, varza calita, mincaruri de legume, piure de spanac sau de urzici, cu sos de macris, iar reci cu ardei, rosii, ridichi.

Notite:
{loadposition articole}†

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Simplu
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
0,8 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Vi 27 nov 2009 17:20:50 +0200
Vizualizata:
1559

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 268 vizitatori online