« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Aperitive Aperitiv kotany

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Aperitiv kotany
Aperitiv kotany

Autor: Maria Botan, Tg. Mures

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - aperitiv kotany

Ingredientele retetei culinare:

BLATUL: 

=> 500g faina

=> 250-300 ml sifon

=> 375-400g unt sau margarina

=> 10g sare fina

UMPLUTURA (PASTA):

=> 500g branza de burduf

=> 100g unt

=> 1 lingurita boia dulce de arei Kotany

=> 1 lingurita arpagic verde deshidratat Kotany 


Prepararea retetei culinare:

          Faina, sifonul, sarea se framanta bine pana se obtine o coca, fara sa se mai lipeasca de mana. Se lasa apoi la rece 1/2 ora. Untul trebuie sa aiba consistenta aluatului. Se intinde pe o planseta peste care se pune untul framantat cu putina faina, se lucreaza de cateva ori cu pauze de 1/2 ora la rece.

          Aceasta compozitie se intinde pana se obtine o foaie de circa 1cm, care se decupeaza cu diverse forme sau se fac cosulete (cornete) care se coc la un foc iute pana se rumenesc la suprafata, avand grija sa nu se arda. Cand sunt gata se scot si se umplu cu pasta realizata prin frecarea tuturor ingredientelor pana se alifiaza. Se umplu cornetele sau se formeaza cu spitul diverse forme peste bucatile de aluat copt.

 

Notite:

Din aceste aluat se pot obtine: placinta cu sardele, cu branza, tarte, coltunasi, rol-au-vent, foitaj cu ou de diferite forme, legume, strudele, baclavale.

Ca produsele sa aiba volum se lucreaza de sase ori.

{loadposition articole}  

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
1,9 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Vi 27 nov 2009 16:20:11 +0100
Vizualizata:
1616

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 262 vizitatori online