Imprimare
Compot de dovlecei
Compot de dovlecei

Autor: Migdan Loredana, Timisoara

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(9Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - compot de dovlecei

Ingredientele retetei culinare:

=> 4,5 kg dovlecei

=> 250 ml otet

=> 3l de apa

=> 1kg zahar

=> 2-3 lamai

=> 2 pliculete de zahar vanilat


Prepararea retetei culinare:
          Se curata coaja de la dovlecei, se taie cuburi si ii pui in 250ml otet ca sa nu-si schimbe culoarea. Ii tii 3 ore. Fierbi 3l de apa cu 1 kg zahar, 2-3 lamai cu coaja data prin razatoarea mica, iar miezul taiat marunt si 2 pliculete de zahar vanilat. Dupa trei ore speli dovleceii in doua ape reci si ii pui in sirop. Ii mai dai intr-un clocot si ii pui in borcane cu o aspirina la fiecare borcan de 800g. Se pastreaza intr-un loc rece.
Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
9 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 16:12:05 +0200
Vizualizata:
3337

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF