Imprimare
Aperitiv kotany
Aperitiv kotany

Autor: Maria Botan, Tg. Mures

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - aperitiv kotany

Ingredientele retetei culinare:

BLATUL: 

=> 500g faina

=> 250-300 ml sifon

=> 375-400g unt sau margarina

=> 10g sare fina

UMPLUTURA (PASTA):

=> 500g branza de burduf

=> 100g unt

=> 1 lingurita boia dulce de arei Kotany

=> 1 lingurita arpagic verde deshidratat Kotany 


Prepararea retetei culinare:

          Faina, sifonul, sarea se framanta bine pana se obtine o coca, fara sa se mai lipeasca de mana. Se lasa apoi la rece 1/2 ora. Untul trebuie sa aiba consistenta aluatului. Se intinde pe o planseta peste care se pune untul framantat cu putina faina, se lucreaza de cateva ori cu pauze de 1/2 ora la rece.

          Aceasta compozitie se intinde pana se obtine o foaie de circa 1cm, care se decupeaza cu diverse forme sau se fac cosulete (cornete) care se coc la un foc iute pana se rumenesc la suprafata, avand grija sa nu se arda. Cand sunt gata se scot si se umplu cu pasta realizata prin frecarea tuturor ingredientelor pana se alifiaza. Se umplu cornetele sau se formeaza cu spitul diverse forme peste bucatile de aluat copt.

 

Notite:

Din aceste aluat se pot obtine: placinta cu sardele, cu branza, tarte, coltunasi, rol-au-vent, foitaj cu ou de diferite forme, legume, strudele, baclavale.

Ca produsele sa aiba volum se lucreaza de sase ori.

{loadposition articole}  

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
1,9 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Vi 27 nov 2009 17:20:11 +0200
Vizualizata:
1742

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF