« Culinare »

Prune

Retete SFATURI CULINARE Secretul unui gratar reusit

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

Secretul unui gratar reusit Imprimare Email
  •            Carnea si legumele prajite la gratar au un gust mai bun si sunt mai fragede daca se tin inainte de prajire cateva ore in marinate condimentate, la frigider. E bine ca in aceste marinate sa puneti pe langa condimente si ierburi aromate si un paharel de vin rosu si putin coniac.
  •             Fumul care iasa din grasimea scursa din carnea pusa pe gratar este toxic si da un gust amarui carnii. Puneti pe gratarul incins o folie de aluminiu si peste aceasta asezati carnea. Intepati folia in doua, trei locuri ca sa se scurga totusi grasimea de prisos.
  •             Asezati carnea luata de pe gratar intr-un castron pe fundul caruia ati presarat un strat de condimente, stropiti carnea fierbinte cu doua, trei linguri de apa minerala sau sifon si acoperiti repede cu un capac castronul. Aburii care se formeaza fragezesc carnea si ii dau o aroma deosebita.
  •             Marinatele primesc un gust mai bun si dau o aroma mai puternica preparatelor care se tin in ele, daca se folosesc si ierburi aromate care se adauga printre celelalte ingrediente: tarhon, patrunjel verde, marar, telina, cimbru, dafin, coriandru etc. Pentru un efect mai rapid, peste ierburi si peste mirodenii se toarna apa sarata sau vinul fierbinte, se acopera vasul si se lasa la racit, dupa care se pune carnea in marinata.
  •             Inainte de a pune carnea pe gratarul incins, treceti peste acesta o felie de slaninuta afumata, cu ajutorul unei furculite. Slaninuta trebuie sa unga bine gratarul.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009 14:54
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare