« Culinare »

Prune

Retete SFATURI CULINARE Pastrare legume

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

Pastrare legume Imprimare Email
Scris de Ana Burca   

 

            - Cartofii ii ti la soare 1-2 ore ca sa se zvante, apoi ii sortezi pe cei buni. Ii pastrezi in beci unde nu este umezeala; intre gramada de cartofi si peretii beciului pun un strat de paie.

             - Ceapa trebuie sa fie bine coapta, invelite in frunze si uscata. Se poate pastra in camari sau in podurile caselor, in straturi nu mai groase de 25-30 cm. In timpul iernii se acopera cu paturi si paie. O alta modalitate de pastrare este in ladite facute din sipci inguste, depozitate in locuri uscate si ferite de ger. Decorativa este ideea de a pastra ceapa sub forma de funii asezate pe suporturi speciale sau atarnate in cuiele din grinzi.

            - Usturoiul este mai sensibil la ger si trebuie pastrat in locuri a caror temperatura nu scade sub 0 grade Celsius. Daca a inghetat, usturoiul nu mia este bun sub nici o forma. Metodele de pastrare pe timp indelungat sunt aceleasi ca si la ceapa.

            - Varza - Pentru pastrarea in stare cruda, varza poate fi recoltata atat cu radacina cat si fara. Daca o pastrati cu radacina cat si fara. Daca o pastrati cu radacina, trebuie sa o ingropati in nisip sau sa o atarnati. Alegeti numai capatanile tari, mari, sanatoase. Frunzele exterioare trebuie indepartate.

            - Fructe uscate - Daca pentru perioada rece vreti sa aveti fructe uscate, iata ce trebuie sa faceti: fructele taiate, pregatite pentru uscare, se pot pune la soare sau in cuptoareincalzite cu lemne. Pentru cuptorul cu gaze aveti grij ca temperatura sa fie potrivita pentru a usca fructele preferate. Ciresele, visinele, caisele si unele soiuri de prune, pere varatice se pastreaza cel mai bine uscate la soare. Cele destinate uscarii se aleg, se curata, li se scot samburii. Se pun in ladite sau tavi si, pe cat posibil, se asaza la soare intr-un loc cu mai putin praf. Se lasa 3-4 zile la soare, 6-8 zile la umbra si iar 3-4 zile la soare, pana se usuca.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009 14:51
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare