« Culinare »

Prune

Retete ARTICOLE CULINARE Preparate din cafea Metode de preparare a cafelei

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

Metode de preparare a cafelei Imprimare Email
Scris de Irina Dordea   

  

Metode de preparare a cafelei

Decoctia

        Este metoda care se foloseste la prepararea multapreciatei cafele turcesti. Ea se prepara intr-un ibric de aroma sau aluminiu.

        Pentru o cafea sunt necesare: o cescuta, apa, o lingura de supa cu cafea, neaparat fin macinata, o jumatate lingura zahar. In apa calda, se amesteca zaharul si cafeaua apoi se pun la fiert. Fierberea trebuie sa fie extrem de lenta, intr-o tava plina cu nisip sau cenusa asezata pe flacara. In momentul in care se ridica spuma, se retrage ibricul de pe foc, se lasa deoparte 3 minute, Apoi se repune in tava cu nisip, Se repeta aceasta operatie de trei ori. La sfarsit, se toarna cateva picaturi de apa rece, se amesteca, se pune cate putin caimac in cescuta, se lasa cateva clipe sa se aseze zatul si se toarna cafeaua in cescuta.

Infuzia

        Este metoda cea mai obisnuita. Se pune apa la fiert cu zaharul ( 1 ceasca apa la 1 lingurita zahar ). Cand incepe sa freamate se adauga si cafeaua ( 1 lingurita cu varf la o ceasca ). Se lasa cateva clipe si, inainte de a da in clocot, se ia de pe foc. Se amesteca, se lasa putin deoparte si se toarna in cesti.

Filtrarea

        Asa-numita cafea filtrata se prepara in cofetiere speciale, prevazute cu un filtru prin care se opareste cafeaua. Cantitatile de apa si cafea sunt cele obisnuite. Zaharul se adauga ulterior, in cesti.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009 14:49
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 95 vizitatori online